HRF-PG

Pilotgenerátor

HRF-PG

A COMTECH HRF-PG egy precíziós pilotgenerátor, amely 1...4 CW jel előállítására alkalmas a DOCSIS 3.1 kábeltelevíziós frekvenciasáv alsó és felső tartományában. Az eszköz támogatja a DOCSIS 2.0 vagy 3.0 jeleket továbbító hálózat előkészítését a jövőbeli DOCSIS 3.1 üzemre olyan frekvenciájú modulálatlan vivők előállításával, amelyeket a meglévő fejállomási berendezés nem képes előállítani.

Nyilvánvaló, hogy egy hálózat szintezése csak akkor végezhető el megfelelően, ha a továbbított spektrumban a tervezett legalsó és legfelső csatorna egyaránt jelen van. Ha a fejállomás csak a szokványos csatornákat állítja elő pl. 862 MHz-ig, akkor az újonnan üzembe állított, 1,2 GHz sávszélességű, DOCSIS 3.1 hálózati elemek (node-ok és erősítők) további, stabil csatornákat kell, hogy kapjanak pl. 1 GHz-en és 1,2 GHz-en.

Az sáv alsó határát teljesen azonos módon kell kezelni. Ha a spektrum előkészítése a 85/105 MHz-es, illetve később a 204/258 MHz-es váltószűrők alkalmazására már megtörtént, pilotjelekre van szükség a törésponti frekvencia közelében, pl. 106 MHz-en és 259 MHz-en.

Ezeket a jeleket állítja elő a HRF-PG. Az eszköz két jelet képes biztosítani az alsó és kettőt a felső sávrészek számára. Ezek mindegyike bármikor be-, illetve kikapcsolható, továbbá frekvenciáik és szintjeik egymástól függetlenül állíthatók.

Megjelent: 1873 alkalommal

Legfrissebbek a szerzőtől: