Miként azt ügyfeleink legújabb rendeléseik kiszolgálásakor, illetve weblapunk megtekintésekor már tapasztalhatták, fejállomási optikai eszközeink megújult külsővel érhetőek el. Az új dizájn nem csupán azt szolgálja, hogy termékeink a mai trendeknek megfelelő megjelenést kapjanak, hanem a műszaki tartalom DOCSIS 3.1 rendszerek által támasztott igényekhez való illesztését is jelképezi.

 

Az elmúlt egyéves időszak platformot érintő fejlesztései közül a legjelentősebb a modulkészlet új elemmel, a FOT-D külső modulációjú, 1550 nm-es DWDM optikai adóval való kiegészítése számít. A termékkínálatunk új zászlóshajójának tekinthető eszközt olyan szempontok szerint alakítottuk ki, hogy az a HFC, az RFoG és a GPON RF overlay hálózatok mindegyikének műszaki igényeit kompromisszumok nélkül tudja kielégíteni. Az alkalmazott DWDM technológia, a szálhosszfüggő diszperziókompenzálás, valamint az SBS küszöbérték és a hullámhossz finomhangolásának lehetősége a legmagasabb szintű rugalmasságot biztosítja akár 100 km szakaszhosszig – 42 dB-t meghaladó MER értéket garantálva még ilyen kiterjedésű hálózatok esetén is.

 

A korábban is elérhető adótípusok (FOT-A/B/C) esetében jelentősen csökkentettük a teljesítményfelvételt, míg a vevők esetében fő feladatként a zajszint mérséklését tűztük ki célul és valósítottuk meg. Az előre irányú verzió (SFOR) ezen kívül növelt kivezérelhetőséget és 16 dB-ig állítható tilt áramkört kapott, hogy (ügyfeleink kívánságának megfelelően) hubokhoz és RF szegmensek közvetlen meghajtásához egyaránt felhasználható legyen.

 

A korszerűsítési folyamat során szem előtt tartottuk a korábbi modellek előnyös tulajdonságainak megőrzését, így az új változatok szintén képesek redundáns üzemmódra és rendelkeznek modulonkénti előlapi beállítófelülettel. Az utóbbi esetében a 7-szegmenses kijelzőt grafikus OLED megjelenítő váltotta le a könnyebb kezelhetőség érdekében. Ezzel együtt a régi és az új platform elemei között a teljes keresztkompatibilitás mechanikai, tápellátási és kommunikációs szempontból is biztosított.

 

A közeli jövőben tervezzük a termékcsalád további elemekkel való bővítését, amelyről folyamatosan tájékoztatjuk partnereinket. A már elérhető elemek részletese ismertetése itt olvasható.

 

Vissza a hírekhez...